Tomas Bergsten (C), Ordföranden i utskottet för lärande och stöd. Foto: Torbjörn Påhlman /SVT

Skolpolitikerns svar: ”Ett välkommet inspel”

Uppdaterad
Publicerad

Ordföranden i utskottet för lärande och stöd, Tomas Bergsten (C), vill inte ge några närmare kommentarer på hur han ser på uppgifterna att Leksands kommun satsat förhållandevis lite på sin grundskola. En grundskola som under flera år levt under påståenden om att den varit dyr för kommunen varför det också presenterats förslag om bland annat nedläggning av byskolor.

– Ett välkommet inspel. Vi tar det till oss och diskuterar vidare, säger Tomas Bergsten om föräldrarnas utredning och konstaterar att den politiska processen om grundskolans framtid nu pågår för fullt.

– I dagsläget måste vi föra de diskussionerna internt, säger han.

Om någon vecka väntas utskottet offentliggöra sina förslag om grundskolans framtid och slutligt väntas ärendet avgöras av kommunfullmäktige. Nedläggning av fyra byskolor, sammanslagning av två högstadier och flytt av mellanstadier till centrala Leksand är idéer som tidigare presenterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningshot mot Leksandsskolor

Mer i ämnet