I klippet berättar Region Dalarnas kultur- och bildningschef Malin Lagergren om hur regionen tänkt kring stöd till kultursektorn under krisen. Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Så försöker Region Dalarna stötta kultursektorn genom krisen

Uppdaterad
Publicerad

Kultursektorn har drabbats hårt av coronapandemin. Och för att fler ska klara sig igenom krisen har Region Dalarna inte krävt tillbaka de bidrag som delats ut för aktiviteter som sedan ställts in. Det finns också annan hjälp att få för drabbade verksamheter.

Region Dalarna delade i början av sommaren ut 500.000 kronor till kulturskapare som drivit corona-anpassade projekt i länet. 23 olika projekt fick ta del av pengarna för bland annat konserter i skogen, sång för äldre, vykort från en konstnär till en främling och gatublues.

Region Dalarna har också beslutat att pengar som delats ut till kulturutövare som skulle gå till särskilda evenemang som nu ställts in inte kommer att krävas tillbaka. Den inställningen har man även inför kommande år, enligt chefen för kultur- och bildningsförvaltningen, Malin Lagergren.

Coronaviruset i Dalarna

Vi har tidigare berättat om Länsstyrelsens miljardpott till enskilda firmor, som oväntat få hittills har sökt och om att bild- och formkonstnärer från om med mitten av december kan ansöka om så kallat hemmaresidens från Region Dalarna för att utveckla eller fördjupa sig i något inom yrket hemifrån, i en närliggande ateljé, eller utomhus.

I klippet berättar kulturchefen Malin Lagergren om hur regionen tänkt kring stöd under krisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet