Foto: SVT

Så mycket samlade initiativen ihop

Uppdaterad
Publicerad

Flera lokala digitala insamlingsbössor har skapats i länet för att samla in pengar till Musikhjälpen. SVT Nyheter Dalarna har följt några av dem, bland annat landslagsryttare Annelie Eriksson från Bjursås. Hon red till exempel ner hela vägen ner till glasburen i Örebro och lyckades samlade in 48.000 kronor.

Många små digitala insamlingsbössor skapades bland privatpersoner för att hjälpa till att samla in pengar till Musikhjälpen i år. En av de allra största insamlingsbössorna från en privatperson kom från grannlänet Gävleborg med ”Med kärlek från Hofors”, som lyckades samla in över 1,2 miljoner kronor till Musikhjälpen i år.

Foto: SVT/Skärmpdump

Dalarna bakom stora insamlingar

Men Dalarna har också dragit sitt strå till stacken. Några andra som har uppmärksammats i och med Musikhjälpen är Orsaduon Julius Aspman och Björn Daniels. De hoppade bland annat i ena hoppbacken i Falun för att samla in pengar, och hade på söndagskvällen kommit upp cirka 429.00  kronor.

Sände för tredje året

Foto: Tobias Enmark

Även studenterna vid Högskolan Dalarna engagerade sig och valde att för tredje året i rad att sända radio dygnet runt. De hade fått ihop över 76.000 kronor på söndag kväll.

Sammanlagt drog Musikhjälpen landet över in strax över 49.000.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.