Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Insektsföretagaren Nils Österström ger en kort guidning i maskodling. Foto: Hannes Forssell/SVT

Från skalbagge till mjölmask – så odlas framtidens mat

Uppdaterad
Publicerad
Olika insekter kan användas för att få fram protein som kan användas till foder eller i mat. Mjölbagge är en av de fem insekter som EU utreder och eventuellt kommer att godkänna för användande i mat.

Från ägg till färdig mask tar det åtta veckor. Vad som händer sedan med masken beror på ändamålet, den kan torkas, frysas eller vidareförädlas på olika sätt.

Se när insektsföretagaren Nils Österström visar hur det går till i en odling för mjölmask i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer