Så ska Leksand etablera sig i SHL

Publicerad

För tredje gången på sju år så har Leksands IF tagit klivet upp i SHL. Den här gången är laget där för att stanna. Sportchefen Thomas Johansson har värvat meriterat och tungt – och förväntningarna är högt ställda.

På lördag eftermiddag kickar säsongen 2019/20 av SHL (Svenska Hockeyligan) igång. Då möter Leksand Malmö på hemmaplan. Men de har en lång säsong framför sig, som framför allt innehåller en stor utmaning: att hålla sig kvar.

Sportchefen Thomas Johansson bestämde sig tidigt efter avancemanget i våras att man skulle ge klubben den bästa förutsättningen att kunna etablera sig i SHL på riktigt den här gången. Johansson har värvat in tunga namn med OS-meriter, så som backarna Jonas Ahnelöv och Johan Fransson, samt centern Patrik Zackrisson.

Stal stjärnduo från ärkerivalen

Man har också värvat ärkerivalen Mora IK:s stjärnor Janne Juvonen och Spencer Abbott.

Så hur ska Leksand lyckas etablera sig till ett topplag? Hör mer i klippet från tränaren Roger Melin och Patrik Zackrisson om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.