Sanna Kallur: ”Var på gränsen till depression”

Publicerad

I dokumentärfilmen ”Sanna Kallur: från start till mål” berättar Susanna Kallur att hon var nära en depression under 2015, en tung period där hon var nära att avsluta sin karriär.

– Jag tänkte att om det inte blir bättre på två veckor, då är det nog slut, säger Sanna i dokumentärfilmen ”Sanna Kallur: från start till mål”.

Rio kändes långt borta

Det var under sommaren 2015 som Sanna slog i en häck på träning. Något som orsakade ihärdig smärta i smalbenet, på samma ställe som hon haft ont under många år.

– Då gjorde det ont i varenda fotisättning när jag gick. Jag kunde knappt gå en promenad. Då kändes Rio ohyggligt långt borta, säger Sanna i dokumentärfilmen.

Ofta nära till tårar

Kallur fortsätter att berätta om att smärtan och att alla bakslag ledde till att hon hamnade på gränsen till depression. Även systern Jenny Kallur instämmer i att det var en tung period för Sanna.

– Det märktes att friidrotten var ett tungt kapitel då, det var nära till tårar ofta när vi pratade, säger syster Jenny i dokumentärfilmen.

Dokumentärfilmen ”Sanna Kallur: från start till mål” sänds i SVT 1 kl 21:00 på långfredag den 30 mars.

Filmen finns redan nu på SVT Play och kommer även att finnas teckenspråkstolkad där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dokumentärfilmen Sanna Kallur

Mer i ämnet