Säsongspremiär för Mora IK – ”Trött på träningsmatcherna”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon, lördag, är det säsongspremiär för Mora IK i hockeyns högsta liga, SHL. Förra säsongen slutade med direktkval mot Leksands IF för att hålla sig kvar i SHL – ett kval som Mora då vann. Årets säsongspremiär startar på hemmais där Örebro står för motståndet.

– Förhoppningsvis blir det fullsatt här och då blir det bra tryck. Då kommer alla vara exalterade och laddade. Vi ska komma ut med en jäkla fart och då ska vi spela en bra stabil ishockey, säger centerspelaren Robin Johansson.

Hur slutar matchen, om du får tippa?

– Det gör jag inte, men vi ska vinna matchen det är det som gäller bara. Det är det vi har fokus på och det är det som gäller, säger Robin Johansson.

– Vinst med 4-2, tippar forwarden John Persson.

– Jag tror det kommer bli en tuff match och ingen vet riktigt vart man står första tävlingsmatchen. Men vi går in för att vinna, jag tror det slutar 4-1, säger tränaren Mats Lusth.

Men hur hett är laget inför matchen? Vi tog med oss tempen till arenan – se resultatet i videon ovan! 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.