Sex livesändningar från Vasaloppsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Gävledala hårdbevakar Vasaloppsveckan direkt på webben.

Vasaloppsveckan är mer än det traditionstyngda loppet där herrar som Jörgen Brink, Daniel Tynell, Stanislav Rezac och Jörgen Aukland, fajtas om segern. Vid sidan av söndagen den tredje mars finns loppen som lockar både amatörer och elitmotionärer från hela landet, och i år är fler anmälda än det någonsin har varit tidigare.

Gävledala bevakar folkfesten och sänder live på webben från Kortvasan, söndagens Öppet spår och Halvvasan.

Vasaloppet 2013

Halvvasan och Öppet spår lockar dessutom många som har siktet inställt på att ta en Svensk klassiker, eller Halvklassikern.

En bra bit över 60.000 personer har anmält sig till något av vinterveckans lopp.

Hur mycket blåbärssoppa går det åt i Evertsberg?

Söndagens Öppet spår är fulltecknat. 10 000 skidåkare ska ge sig på utmaningen som utgår de nio milen från Sälen till Mora, precis som det ordinarie Vasaloppet den tredje mars.

Gävledala sänder live från kontrollerna Evertsberg, Mångsbodarna och Hökberg, och den efterlängtade målgången i Mora, under två 45-minuterssändningar.

Det blir reportage och intervjuer med personer som jobbar kring loppen, men i störst fokus står naturligtvis dagens hjältar – skidåkarna.

Vi tar tempen på hur åkarna mår ute i spåren. Är föret perfekt? Skidorna rätt vallade? Är benen fortfarande pigga i Mångsbodarna? Hur slitsamt känns det i Evertsberg när det fortfarande är 42 kilometer kvar? Hur mycket blåbärssoppa går det åt? Och hur peppar man sig själv för att orka hela den långa vägen in i mål?

Spana in sändningarna

Har du någon släkting, kompis eller kollega som ska fixa någon av skidutmaningarna? Spana in våra sändningar så kanske du ser dem i spåren.

Sändningarna går också att se i efterhand.

För de som vill se mer från Vasaloppsveckan i SVT Gävledala – på webben eller i teve – så blir det också mängder av dagliga liverapporter från Vasaloppets vintervecka.

Så sänder vi på webben:

Fredag 22/2 – KortVasan

Kl 09.45-10.15 från starten i Oxberg

Kl 13.30 – 14.00 från målet i Mora

Söndag 24/2 – Öppet spår

Kl 11.15 – 12.00 från Evertsberg och Mångsbodarna

Kl 15.15 – 16.00 från Hökberg och målgången i Mora

Tisdag 26/2 – HalvVasan

Kl 09.45 – 10.15 från starten i Oxberg

Kl 13.30 – 14.00 från målgången i Mora

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet 2013

Mer i ämnet