Silbersky: ”Inte imponerad av åklagarens bevisning”

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-årige mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i Långshyttan. Men hans advokat Leif Silbersky är kritisk mot åklagarens bevisning.

Under fredagen hölls häktningsförhandling i Falu tingsrätt mot den 30-årige man som är misstänkt för mordet på en 31-årig kvinna i Långshyttan i Hedemora kommun.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, men han själv nekar till all inblandning.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Förhandlingar drog ut på tiden

Häktningsförhandlingen drog ut på tiden och höll på i över en timme. Något som 30-åringens advokat Leif Silbersky menar berodde på åklagarens osäkerhet.

– Det beror väl på att åklagaren känner sig osäker och jag ville också lägga fram mina synpunkter, då springer tiden iväg, säger han till SVT Nyheter Dalarna efter förhandlingen.

–  Ur min synpunkt tycker jag inte att bevisningen imponerar på mig, den bevisningen som presenterades idag. Vi får se vad som händer framöver, säger han.

”Det föreligger sannolika skäl”

Chefsåklagare Fredrik Skoglund som var med under häktningsförhandlingen när ordinarie åklagare var på tjänsteresa vill inte gå in närmare på bevisningen efter förhandlingen.

– Jag nöjer mig med att säga att det föreligger sannolika skäl, säger Skoglund till SVT Nyheter Dalarna.

Han berättar också att utredningen fortsätter.

– Den fortsätter med full kraft. Det hålls en hel del förhör och naturligtvis genomförs en hel del tekniska undersökningar.

När tror du åtal kan väckas?

– Av erfarenhet vet jag att det brukar dra ut på tiden. Inte de närmaste veckorna i alla fall, säger Fredrik Skoglund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet