Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Siv Gunnarsson är hemlös och i klippet berättar hon om hur tufft livet är för alla i hennes situation. Foto: Johan Lundahl

Siv berättar om att vara hemlös i Borlänge: ”Ett evigt jagande”

Uppdaterad
Publicerad

Siv Gunnarsson har sovit under järnvägsbroarna, hos kompisar och ibland har hon fått gå runt i staden hela natten i väntan på att RIA-stugan ska öppna. Hon är en flera i Borlänge som varit hemlös.

Under många år har Siv tidvis varit i behov av akutboende och hon tycker att det har blivit fler som konkurrerar om de platser som Borlänge kommun erbjuder.

Uppskattar RIA-stugan

Hon har bott på flera olika härbärgen och tillfälliga övernattningsställen i Borlänge. När Siv kunde bo tillfälligt på RIA-stugan tyckte hon att det var det bästa.

– Här vid RIA är bra, för här vet man att man får ett mål mat om dagen, säger Siv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Följ med till akutboendet i Borlänge där socialchefen visar runt och berättar om boendeplatserna. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.