Sju vägambulanser och två ambulanshelikoptrar har skickats till platsen. En ambulans har lastats med en person i nuläget. Foto: Erica Stenback/SVT

Skanska skickar kristeam till broraset i Ludvika

Publicerad

Byggföretaget Skanska uppskattar att 15–20 personer befann sig på platsen när broraset i Ludvika inträffade. Bolaget har skickat ett kristeam till platsen och startat en utredning av händelsen.

Kajvägsbron rasade när arbetarna var i färd med att gjuta broplattan. Det är än så länge oklart vad som ligger bakom kollapsen.

LÄS MER: Brobygge i centrala Ludvika har rasat

Enligt Skanska befann sig 15–20 personer på byggarbetsplatsen när raset inträffade. Bolaget har skickat ett kristeam till platsen.

– Fokus just nu ligger på att ta hand om de som varit med om olyckan, att skicka kristeam och ta hand om vår personal och underentreprenörer, säger Andreas Joons, pressekreterare på Skanska.

Bolaget har nu startat en utredning av händelsen.

– Det är fullt fokus nu att förstå vad som hänt. Vårt kristeam har satt i gång arbetet med att sammanställa vad som har hänt.

Posomgruppen inkallad

Ludvika kommun höll på torsdagseftermiddagen ett möte om händelsen, rapporterar SVT Nyheter Dalarna. Enligt kommunens hemsida kallas nu Posomgruppen in.

Samtidigt håller Ludvika Ulrika kyrka öppet, med en präst och diakon på plats för att ta emot människor som kan ha behov av samtal och stöd.

Även Röda korset ser över om de kan göra något med anledning av händelsen.

LÄS MER: Vittne: ”Lät som om något sprängdes”

LÄS MER: Trafikverket: Något gick fel när de göt broplattan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer