Nypistade Uvbergsbacken blev sönderkörd av skoter – Norrbärke SK Alpint ryter till mot skoteråkare

Uppdaterad
Publicerad

Ideella krafter i Norrbärke SK Alpint driver Uvbergsbacken i Smedjebacken och sent på lördagskvällen den 8 januari var Per-Erik Eriksson ute och pistade. Men någon gång under tidiga söndagsmorgonen hade skoteråkare varit framme och bitvis kört sönder den nypistade backen.

– Man blir ledsen och förbannad, säger Per-Erik uppgivet.

Den här gången lämnade skotrarna efter sig djupa spår, grus och grenar i backen, men i värsta fall skulle deras framfart kunna skada utrustning som ligger under snön, olika kablar och slangar.

Har ni polisanmält det här?

– Inte mig veterligen. Det känns på sätt och vis inte som någon idé, det finns inga bevis att gå på förutom spår i snön, säger Per-Erik Eriksson, back- och liftansvarig i Norrbärke SK Alpin.

Kan handla om skadegörelse

Enligt Smedjebackens kommunpolis Lars-Erik Karlsson skulle det kunna handla om skadegörelse och han uppmanar därför skidklubben att polisanmäla om det händer igen.

– Vi kan inte vara överallt och få reda på det själva, så anmäl så att vi kan utreda det, säger han.

I klippet: ”Man blir ledsen och förbannad” – se den förstörda backen efter skoteråkarnas framfart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.