Trycket i liftköerna och i backarna kommer bli betydligt högre under julledigheten, men redan nu är det en del folk på plats. Foto: SVT

Smygöppning i Sälen lockade turisterna – tusentals väntas de närmsta veckorna

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Skistar valt att öppna sina skidanläggningar i Sälen, vilket lockade en del turister. Men än väntar tusentals på att inta områdena i norra Dalarna när resterande anläggningar snart öppnar.

De flesta andra anläggningar i norra Dalarna öppnar i slutet av veckan, medan Skistar valde att ”smygöppna” redan under måndagen, däribland i Lindvallen.

SVT:s reporter Sofie Lind var ute i backen både vid öppning och under dagen. Hon vittnar om att det är en del turister uppe i området – men menar också att tusentals väntas de närmsta veckorna inför jul- och nyårshelgerna.

Coronaviruset i Dalarna

Trycket i liftköerna och i backarna kommer bli betydligt högre den närmsta tiden.

– De turister jag pratat med idag har tagit del av de nationella råden som skickats ut idag och menar att de har rest säkert till området, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet