Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Socialtjänsten i Falun om barn och sexköp. “Viss oro över utvecklingen rörande barn som säljer sex” Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Socialtjänsten i Falun om barn som säljer sex: “Viss oro över utvecklingen”

Publicerad

För några veckor sedan nystade polisen upp en misstänkt sexköps- och kopplerihärva i Falun. Socialtjänsten jobbar med att hjälpa barn som säljer sex.

– Sexköp är ett destruktivt beteende som vi vill vara med och motverka, säger Magnus Nordahl, sektionschef barn- och familj inom socialtjänsten i Falun.

När det gäller sexköp får socialtjänsten bland annat in orosanmälningar från polisen eller någon annan person som uppmärksammar socialtjänsten på problemet.

– Framför allt när man säljer sig är det oftast kombinerat med andra riskfaktorer i sin levnadssituation, säger Magnus Nordahl, sektionschef barn- och familj inom socialtjänsten i Falun.

Kraftig ökning av våldsärenden

Socialtjänsten menar att barn som säljer sex är lågt förekommande i Falun. Däremot har de sedan hösten sett en kraftig ökning av våldsärenden. Orsaken till ökningen är oklar.

– Både våld mot barn och våld mot närstående som barn bevittnat har vi sett en kraftig ökning av, säger Magnus Nordahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexköpshärva i Falun

Mer i ämnet