Den ordinarie verksamheten på Region Dalarna tar nu över arbetet med att hantera de leveransproblem sjukvårdsmateriel, som är fortsatt stora.

Region Dalarna häver stabsläget

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna häver det stabsläge som organisationen har befunnit sig i sedan 11 oktober. Samtidigt fortsätter arbetet med att hantera de leveransproblem av sjukvårdsmateriel som orsakade stabsläget.

– I dagsläget kan vi bedriva verksamheten som vanligt. Men osäkerheten kvarstår. Vi förbereder oss på att bristen på förbrukningsartiklar kommer att kvarstår en längre tid. Därför får den ordinarie linjeorganisationen ta ansvar för det fortsatta arbetet, säger regiondirektör Karin Stikå Mjöberg i ett pressmeddelande.

Hanteringen av leveransproblemen, som är fortsatt stora enligt Region Dalarna, kommer att tas över av den ordinarie organisationen från den särskilda sjukvårdsledningen.

– Jag tror att det är bra att vi kommer närmare en vardaglig roll, säger regionrådet Ulf Berg (M).

– Sen gäller det att man nu har en bra dialog mellan sjukvården och service så att man har bra koll på vad som behövs och inte, säger han.

Hur ser du på att fortsätta använda Apotekstjänst som leverantör?

– Det kommer att ske en analys nu, men klarar man inte jobbet i närtid så måste man hitta en leverantör som gör det, säger Ulf Berg (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer