Polisen har spärrat av ett område runt en slogbod vid Stensjön. Foto: Anders Hansson/SVT

Stensjömordet: Ingen prövning i Högsta domstolen och livstids utvisning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern dömdes för mord på en släkting vid en fisketur till Stensjön utanför Falun i maj i fjol, får inte fallet prövat i Högsta domstolen. Hovrättens dom 13 års fängelse och livstids utvisning står fast.

Det var i maj 2017 som polis larmades till Stensjön utanför Falun efter uppgifter om ett bråk på platsen. På platsen anträffas en 46-årig man som fått så svåra skador att han avlidit på platsen. En 50-årig man som är släkt med 46-åringen grips, misstänkt för mord.

Utvisad på livstid

50-åringen dömdes i tingsrätten till 12 års fängelse för mordet. Åklagaren yrkade även på utvisning men det ogillades av tingsrätten. Domen överklagades till Svea hovrätt av både 50-åringen, och av åklagaren. Hovrätten skärpte straffet till 13 års fängelse och utvisning på livstid. Den domen står nu alltså fast efter att Högsta domstolen beslutat att inte pröva fallet.

Stensjömordet

– Det är en lättnad för familjen att Högsta domstolen inte ger prövningstillstånd och därmed fastställer påföljden som mord med livstids utvisning från Sverige. Familjen kan nu påbörja en läkningsprocess efter det brutala mordet där de miste sin pappa, säger advokaten och familjens målsägarbiträde Evin Cetin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stensjömordet

Mer i ämnet