Sven-Erik Magnusson. Foto: TT

Stor hyllning till Sven-Erik Magnusson på Guldklaven

Uppdaterad
Publicerad

Guldklaven kommer i år får en annorlunda prägel utöver att prisa årets bästa dansband, då mycket fokus kommer att ligga på att hylla den bortgångne dansbandsmusikern Sven-Erik Magnusson.

”Dansbandens egna grammisgala” brukar Guldklaven kallas och det är också det officiella startskottet för Dansbandsveckan som pågår i Malung under hela vecka 29.

Artister prisas på galan

Vinnarna i kategorier som ”Årets dansband” och ”Årets låt” är några av priserna som ska delas ut. Maria Persson, sångerska i Blender, är en av tre nominerade i ”Årets sångerska” – och hon är också nominerad för tredje året i rad.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

– Det känns verkligen jättekul, säger hon till SVT Nyheter Dalarna inför galan.

LÄS MER: Tvingades boka om då dansbanden la ner

Foto: TT

En hyllning till Magnusson

Men i år kommer galan också präglas av en rejäl hyllning. Dansbandsvärlden chockerades tidigare i år när Sven-Erik Magnusson, sångare i Sven-Ingvars, plötsligt gick bort och därför har galan valt att lyfta flera låtar ur Sven-Ingvars låtskatt.

– Han är en av de riktigt stora svenska musikerna, kanske inte bara i dansbandsbranschen, utan i alla kategorier. Vi kommer ge honom en fantastisk fin och värdig hyllning, säger Göran Hedemalm projektledare dansbandsveckan.

LÄS MER: Sven-Erik Magnusson hyllas på Allsång på Skansen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet