Flyget från Mallorca försenat – landar mycket senare

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens turbulens med inställda flygplan väntas trots allt en mer vanlig dag på Dala Airport. Ett plan med resenärer från Mallorca landade, om än försenat klockan 18.41 i Borlänge.

Efter beskedet om Thomas Cooks konkurs under måndagen var det länge oklart hur det skulle gå för de totalt 400 resenärerna som idag väntas landa eller flyga från Borlänge. Resebolaget Thomas Cook äger svenska Ving som i tur kör från Dala Airport.

Att det nu står klart att flygen kommer att gå är en stor lättnad för Dala Airports marknadschef Stefan Carlsson.

– Det lyfte en maskin från Köpenhamn tidigare i morse för att hämta resenärer som ska från Mallorca till Borlänge.

När det gäller Thomas Cooks konkurs så är det den Nordiska delen dvs Thomas Cook Scandinavia som har gått bra.

– Det verkar som att den Nordiska delen har varit deras guldägg och nu har en rekonstruktion gjorts så att den nordiska delen så vitt jag vet fungerar.

Den största aktören

Från Dala Airport i Borlänge går årligen totalt mellan 40-45 charterflyg till Mallorca och Rhodos där Ving är inblandade. Totalt är det närmare 10 000 resenärer som reser med bolaget.

– Ving är ju vår största aktör, säger Stefan Carlsson, marknadschef på Dala Airport.

Under sommarhalvåret flyger det brittiska bolaget Thomas Cook själva närmare ett 20-tal charterresor från Borlänge till Mallorca och Rhodos. Resten av årets resor sker i samarbete med andra flygbolag.

UPPDATERING:

Flyget landade slutligen i Borlänge klockan 18.41.

I  klippet hör du vad Dala Airports marknadschef säger om hur kommande resenärer ska tänka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.