Största insamlingen mot cancer i Svärdsjö

Uppdaterad
Publicerad

Svärdsjö är bäst i Sverige på att samla in pengar till Barncancerfonden. I alla fall när det gäller tävlingen Run of Hope som genomförs över hela landet.

I april bestämde sig Helen Jobs och hennes döttrar Thilde och Agnes för att arrangera ett lopp mot barncancer.

– Jag har en drabbad dotter, Thilde, och jag vet vad Barncancerfonden gett mig och mina döttrar, säger Helen Jobs.

Under lördagen arrangerades över hundra lopp över hela Sverige för att samla ihop pengar till barncancerfonden. Loppet i Svärdsjö gick av stapeln under lördagen och är det som hittills samlat in mest pengar, med råge.

– Det går inte att beskriva känslorna just nu, det har blivit så stort. Jag är rörd att folk går man ur huse för det här, säger Helen Jobs.

Överlägset bäst i Sverige

Målet i början var att samla in 5.000 kronor som uppfylldes redan första dagen.  I skrivande stund nästan 100.000 kronor samlats in till förmån för kampen mot barncancer. Näst bästa lopp har dragit in drygt 50.000 kronor.

– Man hade aldrig kunnat tro att det skulle bli såhär stort.

–Det är väldigt viktiga pengar, säger Thilde Jobs.  

Engagerar hela bygden

Över trehundra personer ska ha deltagit i loppet i Svärdsjö. Familjen Jobs situation och tävlingen har skapat stort engagemang i bygden.

– Vad det än gäller är folket i Svärdsjöbygden väldigt generösa och hjälpsamma, säger Helen Jobs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer