• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här kan Dalarnas största solcellspark byggas – ska producera el till hushåll och elflyg

Uppdaterad
Publicerad

Dalarnas största solcellspark kan komma att byggas på Dala Airport i Borlänge. Det är Borlänge Energi som vill bygga parken som en satsning på förnyelsebar energi och området vid flygplatsen är lämpligt anser de.

Det blir hundratals solceller som kommer att ställas upp i rad efter rad och sammanlagt ska de kunna producera el som kan försörja både framtida elflyg på flygplatsen och hundratals hushåll i området. Något Borlänge tidning var först att berätta.

– Vi vill gärna kunna erbjuda personer som bor i Borlänge men kanske inte själva kan installera solceller där de bor, att ändå få en tillgång till grön el, säger Mikael Ringi som är marknadschef på Borlänge Energi.

Se var solcellsparken kan byggas och hör Mikael Ringi berätta om hur många hushåll som kan få sin el därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dala Airport

Mer i ämnet