Foto: Scanpix

Tjejvasan 2014 fulltecknad

Uppdaterad
Publicerad

Världens största skidlopp för tjejer har lockat 10 000 att anmäla sig för att åka 30 kilometer från Oxberg till Mora lördagen den 22 februari 2014

I söndags blev Öppet Spår söndag fullt och under torsdagen nåddes även taket för den 26:e TjejVasan, nästan två månader tidigare än i fjol. Världens största skidlopp för tjejer har lockat 10 000 att anmäla sig för att åka 30 kilometer från Oxberg till Mora lördagen den 22 februari 2014, skriver Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Tävlingen direktsänds av Vinterstudion i Sveriges Television för tredje året i rad.

TjejVasan är fulltecknad och anmälningstaket på 10 000 personer är uppnått tidigare än någonsin. Förra året blev loppet fullt den 30 oktober. De som inte hunnit anmäla sig till TjejVasan kan istället välja KortVasan som körs dagen innan. Även KortVasan startar i Oxberg och mäter 30 kilometer. I dagsläget finns cirka 2 000 platser kvar i KortVasan, som är ett lopp där både killar och tjejer får delta. Tjejer som vill göra Tjejklassikern kan således välja att åka KortVasan istället för TjejVasan.

Fyra av åtta lopp i Vasaloppets vintervecka 2013 är nu fulltecknade. Mer än 85 procent av hela Vasaloppets vintervecka är nu fulltecknad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.