Trafikolycka söder om Malung – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en trafikolycka på E16, söder om Malung, kom in strax efter 18.00 på eftermiddagen. Det handlade om en man som stulit en bil som han senare krockat med. Ingen person skadades i samband med händelsen.

Vid 17:50 tiden nåddes polisen av ett samtal där en person fått sin bil stulen på en adress i Malung. Vittnen hade också sett en man köra in i en grind vid en golfklubb och sedan lämna platsen, i riktning mot Vansbro.

– Det verkar vara två personbilar inblandade. En av bilarna är den som blivit stulen, där körde föraren på en bil och sedan lämnade han platsen, säger Jens auf der Heide, polisen.

– De inblandade blev undersökta av ambulanspersonalen och behövde inte föras till sjukhus, säger Per Hampus, räddningstjänsten.

En kvart efter att larmet kom in fick en polisbil syn på den stulna bilen och förföljde den i ungefär fem minuter. Senare kunde föraren, en man i 40-årsåldern, gripas.

Strax efter klockan 23.30 anhölls mannen, på sannolika skäl misstänkt för bilstöld, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.