Två personer misshandlade i Avesta – man misstänks för mordförsök

Publicerad

En man i 35-årsåldern greps natten mot söndag i Avesta. Han misstänks för att ha misshandlat två personer. Händelsen rubriceras som mordförsök.

– Skadeläget är lite oklart men det rör sig om livsfarligt våld i det ena fallet, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Polisen larmades 01.09 till en adress i Avesta där en skadad man i 45-årsåldern påträffades. Han ska ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge utomhus och fördes till sjukhus med ambulans.

Utredning ledde polisen till en bostad där en man i 35-årsåldern kunde gripas strax innan kl 02.

Ytterligare man skadad

Något senare fick polisen kännedom om ytterligare en skadad man som själv ska ha uppsökt sjukvård. Han ska ha haft allvarligare skador än den förste mannen. Polisen kunde senare koppla ihop de båda händelserna.

– Just nu är det en utredning om mordförsök, om det senare betraktas som misshandel i det ena fallet får utredningen visa, säger Mats Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.