I dag omhäktades två personer som varit inblandade vid Kupolen-skjutningen. Foto: Elin Janeröd

Två personer omhäktade efter dödsskjutningen vid Kupolen

Uppdaterad
Publicerad

Falu tingsrätt har under torsdagen beslutat att omhäkta två personer som var inblandade i det mord som skedde i Borlänge den 8 juli. Utöver de personer som omhäktas kommer en omhäktningsförhandling att äga rum på måndag den 29 juli gällande mannen som är misstänkt för medhjälp till grov misshandel.

En man i 30-årsåldern omhäktas i dag på sannolika skäl misstänkt för mord. Den andra personen som omhäktas är en kvinna i 20-årsåldern som är misstänkt på sannolika skäl för medhjälp till mord.

Ny åklagare för fallet är Helena Falkerby.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Kan det finnas fler gärningsmän än de häktade?

– Man kan aldrig utesluta det, vi jobbar brett, säger hon.

Hur ser den tekniska bevisningen ut?

– Jag kan inte kommentera den, det är väldigt många utredningsåtgärder som återstår. Som alltid i sådana här allvarliga brott. 

Falkerby har begärt förlängd åtalsfrist till den 8 augusti. I dagsläget har hon svårt att se att utredningen ska vara klar tills dess.

– Även om åtalstiden har gått ut behöver Falu tingsrätt mer tid innan åtal kan väckas mot de misstänkta. Jag tror knappast att det kommer att vara klart till den 8 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Mer i ämnet