”Vi följer myndighetens rekommendationer”, säger Jonas Bauer som är destinationschef vid Skistar Sälen om den kommande säsongen och vaccinationer. Foto: Sofie Lind/SVT

Hundratusentals fjällturister väntas – Skistar uppmanar personalen att vaccinera sig

Uppdaterad
Publicerad

Liftfållor och att personalen enbart får bo med arbetskamrater – det är några saker som Skistar tar med sig från pandemisäsongerna och in i årets vintersäsong.

De lättade restriktionerna är glädjande inför den kommande skidsäsongen, menar Skistar. Men det finns några saker som pandemin föranlett som företaget även tar med sig in i årets säsong.

– Vi blev ju väldigt snabbt mer digitala förra säsongen. Digitala incheckning, digitalt köp av skipass, möjligheterna att få skidutrustning hemkörd – det finns många positiva saker som vi tar med oss, förklarar destinationschefen Jonas Bauer.

Vissa förhållningsätt blir kvar – och uppmanar personal till vaccinering

Liftfållor i liftsystemen blir till viss del kvar och de anställda får bara bo med sina arbetskamrater. Jonas Bauer är dock noga med att understryka att företaget enbart uppmanar till vaccinering – det är inte ett krav bland de anställda.

– Känner man sig det minsta dålig så stannar man hemma. Vi fortsätter att tvätta händer, sprita där det går, så att vi hela tiden gör det på ett så bra sätt och fortsätter resan att säga att ”vi lägger den här pandemin bakom oss”.

Hur ser du på att semestra nu när restriktionerna tagits bort?

LLC • att resa fritt är knappast livsnödvändigt.. Många har upptäckt hur fint det är här i Sverige...hatten av för de som inte vill stanna hemma men väljer att hemestra.💕

Malcolm • jag är fullvaccinerad men jag åker helst till rymden. känns tryggast..

Ingalill Stermer • Verkar som att folk TROR att allt är som före pendemin. Folk TROR att det är över - och uppför sig därefter. Tyvärr.. Trängs, visar ingen hänsyn, håller inga avstånd och kliver inte undan utan går bara på -. oavsett om de "råkar" knuffa-till-någon.. Det är hemskt att se.. Ingen semester på länge - tror att detta med borttagna restriktioner kommer tillbaka som en bumerang! Åsså är vi där - IGEN.. Suck.. folk är "blåögda"..

Mi • Min familj och jag var till Finland och hälsade på släkten i somras, annars har vi bara varit hemma under hela Corona-tiden, inte rest någonstans, varken utomlands eller i Sverige. Det känns inte alls lockande att resa och kommer att dröja innan vi gör det igen.

Anna • Jag längtar att åka till London och Danmark och våra andra nordiska länder annars semestrar jag gärna i Sverige genom att åka till Ullared och shoppa eller åka till Jungfrukusten

Viola • Nu tänker vi smyga igång lite med resor till värmen. Har inte test utom Sverige på nästan två år.

Jenny • Kommer kanske resa utrikes till våren.. inrikes har vi åkte nästan som vanligt. Förra sommaren åkte vi inte till Skåne som vi brukar pga pandemin. I år åkte vi inte pga att jag var höggravid under semesterveckorna.

Maria • Alla ska vi dö och ingen kan göra något åt det … frågan är hur många man smittar och hur många av dem som inte klarar sig ? Jag gör nog allt för att underlätta för sjukhuspersonal och äldrevård om jag faktiskt kan hjälpa till . Men , alla tänker inte så ….

Mia • Tyvärr lever många i tron att det bara är ovaccinerade som smittas, så är inte fallet. Även vaccinerade kan sprida smitta. Själv är jag ovaccinerad av olika skäl men hållit mig hemma. Jag tycker vi borde lugna oss lite till och låta dom som MÅSTE vara i kollektivtrafik och annat ha en så säker miljö som möjligt.

Mattias • Tycker svensken över lag är väldigt egoistisk . Det har visat sig under hela pandemin . Krogar , semester … svårt att klara ens det lilla . För egen och familjens del lär vi inte resa på väldigt länge varken i Sverige eller nån annanstans . Sveriges myndigheter har skött allt som ett enda stort misslyckande . Totalt värdelösa . Litar inte på regering eller FHM . Förstår inte hur man kan bestämma ett datum i början av sommaren och sen bara släppa allt , eller det lilla som var . Men de har väl nån annan att skylla på sen , som vanligt . Vad säger man , råttorna är de första som lämnar skeppet när det sjunker …..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet