Våldtäkt mot barn i norra Dalarna. Foto: Adam Wrafter / SvD / TT/ SVT

Våldtäkt mot barn i norra Dalarna – tonåringar döms till fängelse och ungdomstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar dömdes i onsdags av Mora tingsrätt efter att ha våldtagit två unga tjejer i en lägenhet i norra Dalarna. De båda männen ska tillsammans betala 255 000 kr till brottsoffren där den ena var under 15 år vid tillfället.

Två tonåringar döms till att betala skadestånd på 115 000 kr respektive 140 000 kr i skadestånd efter våldtäkt mot två minderåriga tjejer. Övergreppet ska ha ägt rum i en lägenhet i norra Dalarna i somras.

Tonåringarna förnekar till brott men dömdes av tingsrätten till fängelse i två år och nio månader respektive ungdomstjänst.

Tingsrätten bedömer dock tjejernas utsagor som trovärdiga och sammanhängande nog för att tillsammans med vittne och teknisk bevisning döma den ena killen för våldtäkt mot barn och den andra för våldtäkt. Tonåringarna ska också ha filmat tjejerna i sömnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.