Del av startfältet vid Kortvasan 2015.

Lopp under Vasaloppets vintervecka byter namn

Uppdaterad
Publicerad

Två av loppen under Vasaloppets vintervecka byter namn. Kortvasan blir Vasaloppet 30 och Halvvasan blir Vasaloppet 45.

Orsaken till bytet är att man vill göra kopplingen till Vasaloppet tydligare, enligt ett pressmeddelande från Vasaloppet.

– En ”kort” sträcka eller en ”halv” sträcka blir dessutom väldigt subjektiv medan antalet kilometer är mer tydligt. För många av våra deltagare handlar det om att de åker Vasaloppet oavsett vilken distans de väljer att ta sig an, säger Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson.

Fakta kortare Vasalopp

Vasaloppet 30 (f d Kortvasan) och Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) hade premiär 1997 då allt fler förfrågningar började komma in om att åka Vasaloppet på kortare distanser. Namnen har varierat genom åren från Kort-Vasan, när loppet enbart riktade sig till ICA-kortsinnehavare, till Kortvasan och nu alltså Vasaloppet 30, fortfarande med Vasaloppets samarbetspartner ICA som värd.

Källa: vasaloppet.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.