Foto: SVT

Vattenbombningen återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Nu återupptas vattenbombningarna över de brandområden vid Trängslet där det finns risk för explosion. Två militära Black Hawk-helikoptrar har tillräckligt bra splitterskydd för att kunna klara eventuella explosioner på marken.

Under torsdagskvällen avbröts vattenbombningarna över delar av brandområdet på grund av risken att odetonerad ammunition som finns på skjutfältet detonerar.

Nu under fredagsmorgonen kommer vattenbombningen över området återupptas, samtidigt ska två civila helikoptrar vattenbomba övriga brandområden.

Skogsbranden i Trängslet

Mindre räddningsstyrka

Under torsdagen lämnade tre helikoptrar Trängslet-området eftersom de bedömdes behövas mer till andra bränder i landet där läget är mer akut.

– Vi släppte också 55 personer till branden i Jämtland men fick samtidigt förstärkning från Stockholm med 20 personer, så totalt är det runt 40-50 personer som jobbar på nu, säger Anders Rosén, kommunikationschef Mora Brandkår.

Ny brand i anslutning till riskområdet

Anders Rosén säger också att det under natten har blossat upp en ny brand precis utanför det tidigare brandområdet i anslutning till området med odetonerad ammuniton.

– Den är ett mindre område och det enda området där det brinner med öppna lågor just nu. Men det händer väldigt lite och är ingen större spridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet