Foto: SVT

”Vi har fullt fog för våra krav på NCC”

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommenterar Ludvika kommun den genstämning som NCC lämnade in i fredags. Tvisten rör den vattenledning som NCC fick i uppdrag att bygga i juni 2012 men som fortfarande inte är färdig.

NCC:s stämning är på drygt 115 miljoner kronor och var ett svar på att kommunen i december 2018 stämde NCC på 280 miljoner kronor.

– Vi har vetat att de jobbat på en inlaga så det här kom inte som någon överraskning men vi konstaterar att de åtminstone inledningsvis inte kommer med något nytt. Förutom att deras ersättningskrav är något högre nu än tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson.

Vattenledningen i Grängesberg

Byggnationen av vattenledningen är en del i ett större projekt som skulle förse Spendrups bryggeri med vatten och fungera som reservvatten till invånare i Grängesberg.

– De konstaterar själva att de åtagit sig en entrepenad som de inte kunnat utföra och vi tycker att vi har väldigt bra på fötterna. Det finns klausuler i det här avtalet som gör att vi tycker att vi har fullt fog för våra krav mot NCC, säger Leif Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenledningen i Grängesberg

Mer i ämnet