Foto: Börje Hols

NCC kan dra sig ur omtvistat vattenledningsarbete

Uppdaterad
Publicerad

NCC kan dra sig ur arbetet med den 13 km långa vattenledning som främst är tänkt att förse Spendrups bryggeri med vatten. Trots fem års arbete har vattenledningen aldrig fungerat.

– Lyckas vi inte komma överens vid vårt nästa möte i april tvingas vi tyvärr häva avtalet, säger Maria Zimdahl, vice divisionschef på NCC Infraservice i ett pressmeddelande.

NCC tvistar med Ludvika kommun om vems felet är att vattenledningen inte fungerar. Kommunen menar att NCC har tekniska problem med genomförandet. NCC hävdar att kommunen valt material som inte fungerat i de förhållanden som gäller i form av vattentryck och markförhållanden.

Vattenledningen i Grängesberg

Ludvika kommun bestrider att NCC har rätt att häva entreprenaden.

– Ja, vi diskuterar fortfarande med NCC och förstås även med Spendrups. Men vi är förvånade över att NCC tar ett sådant här initiativ, säger Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande i Ludvika i ett pressmeddelande.

Ingen av parterna vill uttala sig i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenledningen i Grängesberg

Mer i ämnet