Foto: Pontus Lundahl, TT

NCC stämmer Ludvika kommun på 115 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Tvisten om vattenledningen mellan Ludvika kommun och bygg- och fastighetsföretaget NCC är pågående. Nu stämmer företaget Ludvika kommun på drygt 115 miljoner kronor.

Stämningen, som dt.se  var först med att berätta om, gäller det omstridda bygget av vattenledningen mellan Östanbo vattenverk och Grängesberg och vem som ska hållas ansvarig för att det inte gick som planerat. Stämningen är ett gensvar på att kommunen i december 2018 stämde företaget på nära 300 miljoner kronor.

Pågått i flera år

Det var i juni 2012 som företaget och Ludvika kommun ingick ett kontrakt om ledningen som skulle förse Spendrups Bryggeri med vatten. Men våren 2017 hävde NCC avtalet med kommunen och för det blev de stämda på nästan 300 miljoner kronor. Nu bestrider alltså NCC Ludvika kommuns yrkanden och gör en genstämning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenledningen i Grängesberg

Mer i ämnet