”Politikerna har överhuvudtaget inte tänkt på oss” – Körledarens kritik inför den planerade ombyggnaden av Kristinehallen Foto: Anders Hansson/SVT/ Pontus Lundahl /TT

”Vi kan förlora vår konsertlokal” – körer och kulturföreningar oroliga

Uppdaterad
Publicerad

Många körer finns bland dem som befarar att de inte kommer få tillträde till den ombyggda Kristinehallen. I morgon, torsdag ska kommunfullmäktige i Falun besluta om detaljplanen för den tänkta ombyggnationen.

– Vi har upprepade gånger ställt frågor till politikerna och hittills inte fått några svar, berättar Anna-Maria Nyström som leder Succékören där ett hundratal körsångare medverkar.

Den planerade ombyggnaden av Kristinehallen görs i första hand för att härbärgera Dalasinfoniettan. Det har fått bland andra flera körledare att bli oroliga för vad som kommer att hända med arenan som de hittills kunnat använda för sina framträdanden. Och kommunalrådet i Falun bekräftar att det inte finns någon lösning klar på det just nu.

Kristinehallen i Falun

– Hur det ska gå till att göra Kristinehallen tillgänglig för föreningarna som varit där hittills är inte klart ännu, säger kommunalrådet Joakim Storck i Falun. Men alla som jobbar med det här vill ju att det ska bli möjligt!

I klippet hör du körledarens kritik och oro över vad den planerade ombyggnaden av Kristinehallen kan innebära!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristinehallen i Falun

Mer i ämnet