Martin Sjöstrand är tränare för IFK Kalmar. Foto: SVT

Damallsvenskan blev för tuff – nu blickar Kalmar framåt

Uppdaterad
Publicerad

När fem matcher återstår av säsongen är IFK Kalmar redan klara för nedflyttning. Nu har vi ingenting att förlora utan det är bara ut och köra, säger tränaren Martin Sjöstrand.

Expertisen fick rätt. Damallsvenskan blev för tuff för IFK Kalmar och med bara en seger i bagaget blir det nästa säsong spel i elitettan. 

– Framförallt har vi fått erfarenhet av vad som krävs för att spela i damallsvenskan. Både spelarna men också hela organisation, säger Martin Sjöstrand som är huvudtränare i IFK Kalmar. 

”Vi har allt att bevisa”

Sjöstrand fick ta över tränarrollen när Jonas Walfridsson fick sparken. Nu är det han som ska avsluta säsongen. Och motivationen är det inget problem med lovar han. 

– Tvärtom. Vi känner att vi har allt att bevisa. Om vi får till vårt spel så vet vi att vi kan bjuda upp till kamp i varje match, säger Martin Sjöstrand. 

Är målet att direkt ta er tillbaka till allsvenskan? 

– Vi vill utveckla fotbollen vi vill spela. Det låter lite tråkigt men det är så vi ser att vi kan få bättre resultat och prestationer, avslutar Sjöstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.