Snart kan FC Rosengård få spela inför publik. Bilden är tagen vid en match i höstas. Foto: Bildbyrån/arkiv

FC Rosengård redo för att ta emot publiken

Uppdaterad
Publicerad

Den första hemmamatchen för FC Rosengård kan bli med en sittande publik.

– Vi har planer för det och goda förhoppningar att det ska bli så, säger Jenny Damgaard, klubbchef i FC Rosengård.

När Damallsvenskan drar igång den 18 april kan det bli inför publik. Det är dock under förutsättning att smittläget inte försämras. Det har kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) sagt och klubbarna förbereder sig nu för hur de ska göra.

– Vi  har planer för en liten, mellan och stor publik men vi kan i dagsläget inte säga till publiken hur det kommer att bli, säger Jenny Damgaard.

Pappfigurer på läktarna

FC Rosengård har sedan pandemin bröt ut spelat med 50 personer i publiken, en så kallad liten publik och de har haft pappfigurer på läktaren för att hålla stämningen uppe när de inte kunnat ha fysiska personer som hejar på sitt lag.

– Vi måste vara flexibla och snabbt kunna ställa om och får herrarna spela med publik i april kommer vi sannolikt också kunna göra det, säger Jenny Damgaard.

Sittande publik i vår

Jenny Damgaard tror den första hemmamatchen i Damallsvenskan den 24 april kommer att spelas inför en sittande publik på cirka 300-400 personer.

– Vi ska även spela kvartsfinal i Champions League här i Malmö men vi vet ännu inte när det matchen ska spelas och hur publikreglerna kommer att se ut, säger Jenny Damgaard.

FC Rosengård besegrade St Pölten borta på onsdagen och är därmed vidare i Champions League.

Se hur det såg ut i somras när ”pappskallarna” gick på match i  Malmö:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.