Visa alla (2)
Visa alla (2)

10 000 elever i Gävleborg berörs om gymnasieskolorna stänger

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen rekommenderar alla gymnasieskolor att stänga och hålla distansundervisning från och med onsdag. I Gävleborgs län berörs sammanlagt drygt 10 000 gymnasieelever.

Det var under tisdagen som regeringen meddelade sitt beslut om att rekommendera samtliga gymnasieskolor, yrkeshögskolor och universitet att stänga – och i stället bedriva distansutbildning.

Staffangymnasiet i Söderhamn är en av gymnasieskolorna i länet som berörs av rekommendationen. Drygt 700 elever ska nu undervisas på distans.

– Vi har förberett för att det skulle kunna hända. Vi har fungerande digitala verktyg för att kunna genomföra distansundervisning. Vi kommer att följa rekommendationen, säger Ann-Charlotte Låks, som är rektor på Staffangymnasiet.

Över 4700 elever berörs i Gävle

Skolledningen i Gävle kommun sitter just nu i möte. Både Michael Andersson, rektor på Polhemsskolan med 1547 elever, och Sofia Nordell Kvarnebrink, rektor på Vasaskolan med 1002 elever, inväntar besked under tisdagseftermiddagen.

– Kommunens alla rektorer ska träffas vid klockan 13 för att få mer information om vad som gäller, säger Michael Andersson.

Redan under måndagen stängdes Bromangymnasiet i Hudiksvall. Bakgrunden är att en person som vistats på skolan under perioden 9-12 mars visat sig ha sjukdomen covid-19. Det finns risk att den personen kan ha smittat andra.

Lista över länets gymnasieskolor

Visa

BOLLNÄS

Friskolan Nytorp

Hälsingegymnasiet

Naturlära i Hälsingland

Nytorps Hästgymnasium

Torsbergsgymnasiet

GÄVLE

Borgarskolan

Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Polhemsskolan

Praktiska Gymnasiet Gävle

Realgymnasiet Gävle

Thoren Business School Gävle

Vasaskolan

Yrkesgymnasiet Gävle

HOFORS

Björkhagsskolan, gymnasium

HUDIKSVALL

Bromangymnasiet

Hudikgymnasiet

LJUSDAL

Slottegymnasiet

Träutbildningar i Hälsingland

NORDANSTIG

Gymnasieutbildn. i Nordanstig

OVANÅKER

Voxnadalens gymnasium

SANDVIKEN

Bessemerskolan

Göranssonska skolan

SÖDERHAMN

Staffangymnasiet

Källa: Skolverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet