Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag vet inte varför jag har det på handskarna, säger den mordåtalade 17-åringen om tändsatsartiklarna som hittades på hans kläder. Foto: Rikard Berglin

17-åringen i rätten om krutstänket: ”Jag tror att det är från när jag cyklade”

Uppdaterad
Publicerad

Under den fjärde rättegångsdagen gällande mordet i Sätra hördes en av de åtalade 17-åringarna i rätten. Sex tonåringar är misstänkta för inblandning i mordet på en 24-årig man i Sätra i fjol.

Enligt åtalet handlar mordet i Sätra om en hämnd för skjutningen vid centralstationen i Gävle några dagar tidigare, då en man sköts i benet.

17-åringen är då på plats vid Centralplan, tillsammans med mannen som skjuts. Samma dag som mordet sker i Sätra träffas de i en lägenhet i Andersberg.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

När 17-åringen grips har han tändsatspartiklar från ett vapen på kläderna.

– Jag vet inte varför jag har det på handskarna. Men jag tror det har kommit på mina kläder från cykeln jag åkte på, säger den mordåtalade 17-åringen.

Hör 17-åringen i förhör i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Mer i ämnet