Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagen vallades de misstänkta mördarna runt i Sätra. Foto: Rikard Berglin / SVT

Se när rättegången besöker mordplatsen i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

De misstänks för inblandning i mordet på en 24-årig man. Under måndagen lotsades de sex unga männen runt i Gävlestadsdelen Sätra – till brottsplatsen.

I november 2022 sköts en man, med nära kopplingar till den kriminella miljön i Sätra, till döds med minst 14 skott. Under måndagen fanns åklagare, försvarare och nämndemän på brottsplatsen. Sällskapet skyddades av ett stort antal poliser – vissa i full maskering, beväpnade med automatvapen. I luften surrade såväl polisens drönare som en helikopter.

– Det handlar om att se hur området ser ut där mordet har skett, och var personer har befunnit sig vid olika klockslag, säger Therese Stensson Jonsson, åklagare.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Under rundvandringen var fyra av de misstänkta hela tiden belagda med handfängsel och kedjor runt anklarna.

Från fönster och balkonger iakttog Sätrabor rundvandringen. En stor klunga – mestadels bestående av ungdomar följde sällskapet – fotograferade och filmade med sina telefoner.

– Det var väldigt olustigt att gå runt med de tilltalade i handfängsel och fotbojor i det här öppna området. Det kändes inte trevligt för min klient eller de andra tilltalade, säger Rebecca Vinsa Mueller, försvarsadvokat för en av de tilltalade. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Mer i ämnet