Foto: Daniel Sjöholm

18-åring dödad i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man dödades och en annan man skadades i ett bråk i centrala Söderhamn natten mot lördag.

Vid 01-tiden natten mot lördagen inkom ett larm om att flera personer blivit knivskurna utanför Kulturens hus i Söderhamn. Ambulans och polis åkte till platsen där man kunde konstatera att två personer blivit svårt knivskurna. Männen fördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus. Den ene konstaterades där avliden, den andre knivskuren men inte livshotande.

Polisen har inlett en förundersökning angående mord och försök till mord. Förhör med den skadade mannen väntas under dagen.

Mordutredning efter 18-årings död

Flera ungdomar ska höras

Under natten och morgonen har polisen hämtat in nio ungdomar till förhör. Ungdomarna är i åldern 15-20 år och ska förhöras under dagen. Ungdomarna kommer att ha sina föräldrar närvarande vid förhören, enligt beslut från åklagare.

Tekniker har genomfört underökningar på brottsplatsen under natten och fortsätter sitt arbete under dagen. 

För närvarande arbetar en grupp på 15-20 poliser med ärendet.

Söker vittnen

Polisen söker vittnen, tips och iakttagelser kring händelsen. Enligt Polisen är man särskilt intresserad av att komma i kontakt med personer som uppehållit sig i centrala Söderhamn, och framförallt kring brottsplatsen vid Rustkammaregatan, mellan klockan 22 och 02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordutredning efter 18-årings död

Mer i ämnet