Advokaten om den misstänkte vd:n: ”Han medger att han tagit vissa bilder”

Uppdaterad
Publicerad

I söndags häktades en man i 55-årsåldern, misstänkt för flera sexualbrott mot barn. Mannen kommer från Gästrikland och är vd för ett bolag utanför Gävleborgs län.

Mannen anhölls i sin frånvaro redan den 28 augusti och greps den 5 september av polisen i Örebro.

– Det var för att polisen anträffade honom då, säger åklagaren Timothy Danielsson.

Han vill inte gå in på om det skett något spaningsarbete eller vilka metoder polisen har använt för att få tag på den misstänkte.

Erkänner vissa brott

Mannens advokat, Peter Sivenius, berättar att hans klient erkänner vissa av brotten han är misstänkt för, men nekar till misstanken om köp av sexuell handling av barn eller kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte. Advokaten säger också att de kommer överklaga häktningen.

– I dagsläget är ett överklagande av häktningsbeslutet skickat till Göta hovrätt, vi väntar på besked därifrån, säger Peter Sivenius.

Anledningen till överklagan är att mannen i 55-årsåldern och advokaten ser att brotten som mannen misstänks för inte är tillräckligt allvarliga för att häktas.

– De misstankar som han är häktad på är brott som har till största delen dagsböter i straffskalan. Då ska man göra en proportionalitetsbedömning om det är tillräckligt att häkta någon för eller om han kan sättas på fri fot. Vi menar att de misstankar som finns inte är tillräckligt allvarliga brott för att man ska bli häktad. Det är det vi hoppas att hovrätten ska ändra på, säger Peter Sivenius.

Starta klippet ovan för att höra advokaten berätta hur mannen ställer sig till brottsmisstankarna och häktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.