Ännu en person i Gävleborg, den andra, har konstaterats bära coronaviruset. (Bilden har inget direkt samband med texten) Foto: Mikael Fritzon, TT

Andra fallet av coronavirus i Gävleborg bekräftat

Uppdaterad
Publicerad
Ett andra fall av smitta av coronavirus har konstaterats i Gävleborg. På fredagskvällen gick Region Gävleborg ut med information om att ytterligare en person bär coronaviruset.

Liksom den första personen i Gävleborg som på torsdagen bekräftades vara smittad av viruset, så har den andra personen också fått smittan i samma område i norra Italien.

Den andra smittade personen vårdas på infektionsavdelning och har en mild sjukdom, uppger Region Gävleborgs smittskyddsläkare Signar Mäkitalo.

– Det finns ingen risk för vidare smittspridning, personen har gjort allt rätt och undvikit sociala kontakter, säger Signar Mäkitalo i ett pressmeddelande.

Sjukvården har genomfört kontaktspårning och tagit hand om personen enligt gällande rutiner, uppger Region Gävleborg som inte anger vilket sjukhus personen vårdas på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet