Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sätraborna Rose Hansson, Sayed Mosavi, Magnus Ödlund och Fahad Akbars reaktioner på den senaste tidens våldsbrott. Foto: SVT

Misstänkte 17-åringens advokat efter mordet i Sätra: ”Nekar till brott”

Uppdaterad
Publicerad

Tre minderåriga personer sitter anhållna för mordet i Sätra i helgen. Enligt en av de anhållna ungdomarnas advokat nekar hans klient till all inblandning i mordet.

Två ungdomar, 16 respektive 17 år gamla, är sedan i lördags anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordet i Sätra. Under söndagen grips även en 15-åring, som senare anhålls.

17-åringens advokat menar att hans klient förnekar alla brottsmisstankar mot honom.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

– Mer kan jag inte kommentera i nuläget, säger advokat Roger Häggquist.

Misstänker koppling till kriminella gäng

Den avlidne mannen är i 25-årsåldern och är sedan tidigare är dömd för flera brott. Mannen figurerar även i brottsutredningar, där det står klart att han har haft ett nära umgänge med ledare inom den kriminella miljön i Gävle.

Enligt åklagare Therese Stensson Jonsson utreder polisen även de anhållna tonåringarnas kopplingar till gängkriminalitet.

– Polisen har en bra kartläggning över de kriminella grupperingarna i Gävle, så det är något vi tittar på. I övrigt kan jag inte kommentera utredningen, säger åklagare Therese Stensson Jonsson.

De två ungdomar som anhölls under lördagen måste begäras häktade senast under onsdagen.

Hör Sätrabornas reaktioner på den senaste tidens våldsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Mer i ämnet