Arlas vd Patrik Hansson kommenterar nu SVT:s bilder från mjölkgården. Foto: Arla/SVT

Arla: ”Det var rätt att inte diskutera en enskild gård”

Uppdaterad
Publicerad
Mejeriföretaget Arla har inte velat kommentera SVT:s reportage om mjölkgården i Hälsingland, men i en intervju med branschtidningen Lantbrukets Affärstidning tar nu VD:n Patrik Hansson bladet från munnen.
– Någonstans har kontrollsystemet fallerat och vi ska tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, och länsstyrelserna hitta ett sätt att fånga upp sådant här betydligt tidigare.

Han säger att de flesta reaktionerna kom inom de närmaste fyra timmarna efter att programmet sänts. Några dagar senare var kommentarerna på sociala medier nere på en normal nivå igen.

– Vi fick en kraftig mängd frågor från kunder och konsumenter men när folk har fått svar, har det också lugnat ner sig.

Han säger också att reportaget, och den kritik det väckte, inte har påverkat försäljningen.

”Vill inte hänga ut enskild producent”

Han betonar att beslutet till att de valde att inte säga något var för att inte peka ut enskilda gårdar och bönder.

– Vi hade gärna pratat om vår goda djurvälfärd och vårt kvalitetsarbete som vi har inom Arla, men nu handlade programmet om en enda gård och då valde vi att inte kommentera eftersom vi inte vill hänga ut en enskild producent, säger Patrik Hansson.

– Framtiden får utvisa om vi hanterade det hela rätt, men jag tycker fortfarande att det var rätt att inte diskutera en enskild gård i media, säger Patrik Hansson till ATL.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer