Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser man hur eleven poserar med en pistol inne på skolans toalett. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Åtal läggs ner mot dömd pistolman från Bromangymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Tonåringen som dömdes för att han poserade med en pistol på Bromangymnasiet misstänktes också för inblandning i den uppmärksammade dödsskjutningen i Söderhamn i februari förra året – men inte nu längre.

Kammaråklagaren Christer Sammens anser att bevisen inte räcker, rapporterar Hudiksvalls tidning.

Rättegången om dödsskjutningen i Söderhamn drog i gång tidigare i år men avbröts, eftersom tingsrätten ansåg att advokater var jäviga. Men utifrån vad som kom fram under de första rättegångsdagarna, anser åklagaren nu att bevisen inte räcker för att få tonåringen fälld.

Tonåringen stod åtalad för grovt vapenbrott i fallet dödsskjutningen i Söderhamn. Bevisningen gällde att han ska ha åkt bil till Stockholm med ett automatvapen, tillsammans med tre andra misstänkta i fallet. I Stockholm ska automatvapnet ha bytts ut med två pistoler, varav den ena ska vara mordvapnet i Söderhamns-skjutningen, rapporterar Hudiksvalls tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.