Therese Persson som bor i området är upprörd över nedskräpningen i skogarna vid Tönnebro, utanför Söderhamn. Foto: Anders Öhlund/SVT

Bärplockare dumpar skräp i skogarna utanför Tönnebro – ”Jag tycker det är förjävligt”

Uppdaterad
Publicerad

I år är lägren där säsongens bärplockare bott både fler och större i Tönnebro utanför Söderhamn. SVT besökte ett läger där ett 20-tal personer vistats sedan maj i år. Markägaren och boende i området är förbryllade och vet inte hur man ska få bukt med problemet.

– Det för jäkligt. Jag har bara sett män, men jag har bekanta som har sett både kvinnor och barn också. Jag pratat med polisen, men de kan inte göra något, säger markägaren Johan Östrand.

Snart dags för årets städning

Vid andra läger har både husvagnar och bilar lämnats kvar ute i vildmarken. Söderhamns kommun har tidigare gjort saneringar och tömningar av övergivna läger och snart är det dags att städa upp årets övergivna läger.

Bärplockare

– Jag tycker är förjävligt, det är hemskt, jag menar de förstör det bästa vi har. Jag blir ledsen och vill nästan gråta. De får ju komma hit och plocka bär, men däremot får de inte lämna det så här, säger Terese Persson som bor i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bärplockare

Mer i ämnet