Foto: TT

Bet av kvinnas öra – döms till fängelse för grov misshandel

Publicerad

Kvinnan satt i soffan och kände plötsligt en otrolig smärta i örat. Mannen, som nu döms i tingsrätten, hade bitit av delar av örat och kvinnan tvingades i panik fly till grannar för att söka skydd.

Händelsen inträffade i september i år i en bostad i länet.

Boende i närheten har berättat att de, en halvtimme efter mannen och kvinnan gick in i bostaden, såg kvinnan komma springandes, blodig.

Hämtades av ambulans

Hon ska då ha skrikit ”han bet av mig örat” och ”han bara högg.”

Senare hämtades kvinnan av ambulans, och av rättsintyget kunde man konstatera att skadorna mest troligt uppkommit i uppkommit i nära anslutning till vårdtillfället till följd av trubbigt dragande våld, exempelvis genom bitande.

Har tidigare dömts för grov misshandel

Mannen, som är i 40-årsåldern, säger att han var så pass berusad att han inte minns händelsen ordentligt. Han säger dock att han inte har någon anledning att tro att kvinnan ljuger.

Tingsrätten skriver i domen att det är en plötslig och oprovocerad händelse, ”som närmast får betecknas som bestialisk.”

Bedöms som grov misshandel

Kvinnans skador förväntas lämna fysiska men, och mannen hade under den aktuella dagen skyddstillsyn – efter att han tidigare dömts för grov misshandel mot samma kvinna.

Den samlade bedömningen är att misshandeln ska betraktas som grov och mannen döms till fängelse i två år och tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.