Strax efter midnatt började en bil brinna i Sätra och 45 minuter senare startade en brand i en garagelänga i närheten. Foto: Roger Nilsson

Nya bilbränder i stadsdelen Sätra

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad har stadsdelen Sätra i Gävle drabbats av bilbränder. Första larmet kom in strax efter midnatt och kort därefter kom det in ett larm om en brand i en garagelänga. Det finns i nuläget inga misstänka gärningspersoner.

Strax efter midnatt började en bil att brinna på Gråstensvägen i bostadsområdet Sätra. Två fordon i närheten fick sekundära skador i samband med branden.

Cirka 45 minuter senare började det brinna i en garagelänga på Igeltjärnsvägen i samma område. Vid 02-tiden natten till torsdagen var branden i garagelängan under kontroll.

– Fem bilar och ett släp skadades inne i branden i garagelängan, säger Andreas Örth, RLC befäl.

Båda bränderna misstänks vara anlagda men det finns inga misstänka gärningspersoner.

Misstänker samband

Sätra drabbades av bilbränder så sent som i onsdags morgon. Då brann det på fem platser och totalt 14 bilar skadades. Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan de båda händelserna.

– Ja det är ju samma stadsdel och samma saker som tänts på, men vi håller på och tittar på det och utreder om det har ett samband, säger Andreas Örth.

Enligt Örth brinner det lite då och då i bilar i stadsdelen, men gårdagens händelse var exceptionell.

– Vi har en polisiär insats på plats där det brann under gårdagen för att utreda och förebygga så att det inte händer igen, säger Andreas Örth.

Polisen har rubricerat händelsen som grov skadegörelse genom brand. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning, bland annat för att kunna fastställa brandorsaken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet