En tonårspojke vårdas på Akademiska sjukhuset efter att ha hittats liggande i ett dike längs Kustvägen. Se vad boende i Sandarne tycker om vägen där den misstänkta smitningsolyckan ska ha skett. Foto: Stefan Larsson/SVT

Boende i Sandarne berörda efter misstänkta smitningsolyckan: ”Det är fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter att ha hittats liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun. SVT Gävleborg åkte under onsdagen till den väg där olyckan ska ha inträffat och frågat boende i Sandarne vad de tycker om vägen.

– Jag tycker det är fruktansvärt att det ska ske en olycka överhuvudtaget. Vägen är usel för det finns ingen trottoar som gångtrafikanter kan gå på, säger Magnus Englund.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polis larmades efter att pojken hittats allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun. Enligt polisen är det oklart när olyckan ska ha inträffat och hur länge pojken ska legat på platsen innan han hittades.

Smitningsolyckan i Sandarne
På tisdag kväll hittades en tonåring medvetslös i ett dike längs Kustvägen i Sandarne. Polis misstänker att han blivit påkörd. Foto: Stefan Larsson/SVT

Polisen misstänker att pojken ska ha blivit påkörd. En anmälan är upprättat om smitning från olycksplats, grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Polisen har tagit en bil i beslag

Polisen har hittat fordonsdelar där olyckan ska ha skett och polisen misstänker att delarna kommer från det aktuella fordonet. Polisen har tagit en bil i beslag som är stulen.

– Vi ska undersöka bilen och jämföra med fordonsdelarna som hittats om de hör ihop med bilen, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Se i klippet ovan vad fler boende i Sandarnes tycker om vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet