På Borgarskolan i Gävle har antal anmälda brott dubblerats mellan åren 2017 och 2018. Foto: SVT

Misshandel och stöld – vanliga brott på länets gymnasieskolor

Publicerad

På Borgarskolan i Gävle har antal anmälda brott dubblerats mellan 2017 och 2018. Över 100 anmälningar om misshandel har kommit in till polisen från länets största gymnasieskolor. Det visar en granskning av P4 Gävleborg.

Det är de senaste fem åren som polisen fått in 117 misshandelsanmälningar från gymnasieskolorna i Gävleborg. Anmälningarna rör till stor del killar.

Enligt P4 Gävleborg är dock det vanligaste brottet på skolorna olika slags stölder. Mellan åren 2014 och 2018 fick polisen in 535 anmälningar. Borgarskolan i Gävle står för den största ökningen av anmälda brott, en dubblering skedde mellan 2017 och 2018.

Skolorna som radion har kollat närmare på är Polhemskolan, Borgarskolan, Vasaskolan, Bessemergymnasiet, Bromangymnasiet och Staffangymnasiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.