Gävle tingsrätt friade eleven från misstankar Foto: TT Nyhetsbyrån

Elev i Sandviken friad från lärarmisshandel

Publicerad

En elev i Sandviken som stod åtalad för att ha kastat ett metallföremål i huvudet på en lärare frias från misstankar om misshandel.

Händelsen inträffade i maj i år, på en skola i Sandviken. Läraren kom gående i en korridor och gick förbi en grupp elever. När läraren hade gått förbi och hade ryggen mot eleverna träffades hon av något i bakhuvudet.

Läraren beskrev under rättegången att det gjorde ont och att hon drabbades av huvudvärk under dagarna närmast efter händelsen.

Började gråta i bilen

På golvet i korridoren låg ett metallföremål som läraren lämnade in på rektorsexpeditionen, innan hon gick till sin bil där hon började gråta bakom ratten.

I gruppen av elever som läraren gick förbi fanns en elev som läraren avhyst från ett rum på skolan ett halvår tidigare. En annan av personerna som stod i korridoren vittnade om att den misstänkta eleven gjort en svepande gest med armen.

Kan inte dömas

Men tingsrätten påpekar att vittnet varit svävande i sina uppgifter, och att eleven inte kan dömas mot sitt nekande enbart baserat på vittnesmålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.