Brynäs om att man sparkar tränaren: ”Vi har ett bättre lag än vår tabellplacering, därför gör vi det här”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs tränare Magnus Sundquist får sparken. Efter fyra raka förluster mot bottenkollegor i jul- och nyårshelgerna var ledningens tålamod slut, föreningen har inte förtroende för honom. Därmed har Brynäs IF sparkat sin huvudtränare tre säsonger i rad.

Sundquist kommer till en början att ersättas temporärt av Ove Molin och Mikael Holmqvist som kommer att dela på huvudansvaret.

Tredje året i rad som tränare får gå

Nu har Brynäs gjort sig av med sin huvudtränare i förtid tre år i rad. 2017 fick Roger Melin gå efter endast åtta matcher och i november 2018 blev det sorti för Tommy Sjödin och hans assisterande tränare Janne Larsson.

Magnus Sundquist kom till Brynäs inför säsongen 2018/19 som assisterande tränare till Tommy Sjödin. Sundquist tog över ansvaret när Sjödin fick sparken. Brynäs förlängde med Sundquist under 2019 med ett treårskontrakt (2+1), det vill säga en konstruktion där både föreningen och han själv kunde säga upp kontraktet 2021.

Men nu fick han alltså gå efter 30 matcher med föreningen och har om inget annat görs upp betalt till våren 2021 av Brynäs IF.

Sportdirektören får nya uppgifter

Föreningen meddelar också på måndagsmorgonen att sportdirektören Andreas Dackells får lämna tjänsten som sportdirektör, för att i stället tillträda som strategisk rådgivare för hela sportverksamheten. Initialt kommer han fokusera på herrlaget och att stötta den nya tränarstaben, bland annat genom att rapportera till tränarna från en läktarposition under matcherna, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Vidare kommer klubbdirektören Michael Campese att överta de administrativa delarna från sportdirektörstjänsten.

Sparkade Brynästränare på 2000-talet

Magnus Sundquist 2019/20

Tommy Sjödin 2018

Roger Melin 2017

Tommy Jonsson 2015

Leif Boork 2007

Esko Nokelainen 2002

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.